dimarts, 1 d’abril del 2008

ENDEVINALLES MUSICALS

Hola a tots!!! Sóc l'Alexandra, com us he dit a classe, en aquest apartat del blog, aniré escrivint endevinalles relacionades amb la música. Espero que penseu en possibles respostes i les comenteu al blog. Quan una endevinalla s'hagi resolt, publicarem una altra. Quantes serem capaços de resoldre ( i proposar) fins a final de curs?
Ànim, serà divertit!!!!

Ahhh!!! També podeu enviar per mail una endevinalla amb la solució i així,a mesura que aniguem resolvent-ne jo aniré penjant les vostres endevinalles. Si opteu per aquesta opció, l'email és:
ceiplafloridamusica@gmail.com



ENDEVINALLA NÚMERO 1:

Té bec i no és ocell.
Refila que primfila,
no és rossinyol
ni passerell.
Què és?



MOLT BÉ Carlos i Marta!! La solució era la flauta. Felicitats. A més a més heu sigut els primers en estrenar el blog de música (i a mi m'ha fet molta alegria rebre un missatge!!)GRÀCIES PER PARTICIPAR.

Ahí va una altra endevinalla, a veure si engresquem a més gent.

ENDEVINALLA NÚMERO 2:

Les castanyes espanyoles
fan petons i cabrioles.
Qui som?



MOLT BÉ!! Tant el Carlos i la Marta com el Pau han encertat ja la segona endevinalla (les castanyoles), a que espereu la resta per participar? Per tal que us animeu ahí va la tercera endevinalla. Apa, a pensar!!

ENDEVINALLA NÚMERO 3:

És clar, és net,
i quan fa notes tira al dret.
Què és?




CLAR QUE SÍ CARLA I IRENE!! Ho heu encertat! Era el clarinet, per això deia l'endevinalla "és clar, és net". Ah! I moltes gràcies pel comentari que heu escrit, m'ha produit un gran somriure; GRÀCIES! i m'alegro que us agradi. Molt bé, ja som més al club de fans de les endevinalles, oi? JEJE. Í això continua...

ENDEVINALLA NÚMERO 4:

Té sis cordes i un forat
i el seu so té intimitat.
Què és?

Ànim que aquesta és fàcil!!


CLAR QUE SÍ FELICITATS CARLA, IRENE, MARIA I ANA!! Era la guitarra amb les seves sis cordes i el forat que té a la caixa de resonància. I... això continua!!

ENDEVINALLA NÚMERO 5:

De forma i de nom, sóc geomètric.
I el meu material metàl·lic.
Què és?



MOLT BÉ!!Felicitats Lea, la resposta a aquesta endevinalla era el triangle. Benvingudes Alba i Lea a aquest joc de les endevinalles (ja anem sumant!) i moltes gràcies pels vostres comentaris sobre el blog!!

ENDEVINALLA NÚMERO 6:

De família nombrosa,
amb embocadura i canya inclosa.
El seu concurs és molt variat,
però amb el jazz és molt preciat.
Què és?



MOLT BÉ Mateo!! Com es nota que tu ja domines el saxo, oi? Felicitats i benvingut al joc de les endevinalles. A continuar... amb la següent!


ENDEVINALLA NÚMERO 7:

Xiula i no és vailet.
Piula i no és pollet.
Què és?
Molta sort!

Pista 1. X _ _ L _ T

Molt bé Mara, Lea i Mateo!!!! Moltes felicitats, era el xiulet!! Us proposo una altra, per si continueu animats. Com el curs s'acaba, les endevinalles cada vegada són més difícils. Molta sort.



ENDEVINALLA NÚMERO 8:

Tinc moltes costelles
que fan notes totes elles. Què és?